Drie tips om sneller sterker te worden

Drie tips om sneller sterker te worden

1. Bijt op je tanden

Neen, we raden je niet aan om te beginnen knarsetanden, maar wel om een mondstuk te gebruiken. Onderzoekers van de University of Connecticut beweren dat dit de bloedtoevoer naar bepaalde gebieden in je brein bevordert. Deze gebieden zouden op hun beurt je timing en motoriek verbeteren, wat leidt tot een betere work-out en meer kracht.

2. Focus, focus, focus!

Als je meer kracht wil in één bepaalde spiergroep, denk bijvoorbeeld aan je borstspieren, doe je er goed aan om je te concentreren op die spiergroep. Volgens een studie die gepubliceerd is in het wetenschappelijke vakblad Journal of Strength and Conditioning Research kan die focus ervoor zorgen dat je spierbundels 22% harder werken.

3. Drink koffie

Alsof we nog niet genoeg redenen hebben om af en toe een bakje troost te drinken, hebben wetenschappers van de University of Rhode Island aangetoond dat koffie ook wonderen kan verrichten voor je krachttraining. Cafeïne schakelt namelijk pijn- en vermoeidheidssignalen uit, waardoor je langer kan trainen. Of dit echt gezond is, laten we met enige twijfel in het midden.

https://giphy.com/embed/l3nWkgzQWq0bXCqTC

Foto Pexels