Drie terreurverdachten opgepakt in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn tijdens politieoperaties drie mannen opgepakt die verdacht worden van terrorisme. Dat meldt een woordvoerder van de Berlijnse politie, die zo een bericht van het Duitse blad Bild bevestigt. Het is nog niet bekend of de drie een concrete aanslag planden in Duitsland. Volgens Bild werden de mannen, die 21, 31 en 45 jaar oud zijn en van wie er zeker twee gedomicilieerd zijn in Berlijn, gearresteerd in het kader van een onderzoek naar een mogelijke "ernstige gewelddaad tegen de staat". De speurders zouden aanwijzingen hebben gehad dat de mannen in de nabije toekomst naar een oorlogsgebied wilden reizen, waar ze naar een trainingskamp wilden trekken om zich voor te bereiden op het plegen van een aanslag.

De verdachten hadden volgen Bild nauwe banden met terreurgroep Islamitische Staat, maar dat kon de politie niet bevestigen.

Tijdens de politieoperatie vond ook een huiszoeking plaats in de salafistische Fussilet-moskee in de wijk Moabit, waar de mannen regelmatig kwamen. Het is die moskee die ook door Anis Amri, de dader van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn op 19 december, werd bezocht.

bron: Belga