Drie redenen waarom je vaker op vakantie moet gaan

Drie redenen waarom je vaker op vakantie moet gaan

Het is ontspannend 

Een drukke job, de stress van een gezin of een dipje in leven, de meeste mensen gaan op vakantie om te ontspannen. Wetenschappers aan de Universiteit van San Francisco onderzochten de slaagkansen hiervan en de impact van een vakantie op je lichaam. Wat blijkt? Vakantiegangers worden rustiger en energieker, bovendien krijgt het immuunsysteem een boost. Geen reden dus om thuis te blijven.

Je creativiteit wordt geprikkeld

Werknemers zijn dol op personeel met een creatieve kant. Maar uit recente studies blijkt dat net deze groep mensen, vooral jongeren, met een zware crisis kampen. De enige remedie zou vaker op vakantie gaan, zijn. Ook even van omgeving veranderen zou wonderen doen voor je creativiteit. Een wandeling maken of een avondje uitgaan doet je inspiratie met 50% toenemen.

Je wordt productiever

Uit een studie van Sabine Sonnentag, professor arbeids- en organisatiepsychologie aan de Duitse Universiteit van Mannheim, blijkt dat te veel werken een negatieve invloed heeft op je productiviteit. Wie er regelmatig tussenuit knijpt, doet het beter op de werkvloer en kan makkelijker om met stress. Kortom, boek je vakantie al maar.