Drie jaar cel voor diefstal van briljanten trouwringen

De correctionele rechtbank van Leuven heeft woensdag een 40-jarige man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar voor drie diefstallen en bendevorming. Bij een juwelier in Tienen ontvreemdde hij uit de vitrinekast briljanten ringen ter waarde van 51.133 euro. Mirian T., een Georgiër uit Luik, begaf zich op 8 augustus 2015 met een kompaan naar een juwelierszaak in Tienen. Met een schroevendraaier kreeg hij het deurtje van de vitrine open. De man ging aan de haal met twee plateaus met briljanten trouwringen uit de vitrinekast. Uit de bewakingsbeelden bleek, dat hij de juwelen onder zijn hemd verstopte. De zaak raakte mee opgelost door het tv-programma "Faroek".

Naast die diefstal met braak maakte T. zich ook schuldig aan twee gewone diefstallen. Op 4 augustus 2015 wandelde hij in Mechelen de winkel van AS Adventure buiten met zestien zonnebrillen onder zijn jas verstopt. De brillen van het merk Ray-Ban hadden een waarde van 2.200 euro.

Op 2 oktober 2015 stapte de man bij Carmi in Bierbeek buiten met twee paar schoenen onder zijn hemd. Uit een huiszoeking in Luik bleek dat T. georganiseerd en doelgericht te werk ging, met hulp van derden. Hij verplaatste zich over het hele land om diefstallen voor te bereiden en te plegen. De man is ook in Frankrijk bekend voor diverse diefstallen in 2014. In maart van dat jaar vroeg hij asiel aan in Zwitserland.

De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

bron: Belga