Dramaserie 'Killing Eve' is de grote winnaar op de BAFTA TV Awards

Dramaserie 'Killing Eve' is de grote winnaar op de BAFTA TV Awards

De BAFTA TV Awards, oftewel de British Academy Television Awards, worden jaarlijk uitgereikt aan de beste Britse tv-programma's. 'Killing Eve'  kwam in aanmerking voor de prijzen omdat "het merendeel van de creatieve bijdrage Brits is", waaronder bedenker Phoebe Waller-Bridge en hoofdrolspeler Jodie Comer.

De serie van BBC America won beste dramaserie, beste actrice en beste vrouwelijke bijrol. Voor de award voor beste actrice waren zowel Jodie Comer als Sandra Oh genomineerd. Uiteindelijk ging Jodie Comer, die in de serie crimineel Villanella speelt, er met de winst vandoor.

Benedict Cumberbatch

Ook miniserie 'Patrick Melrose' viel meermaals in de prijzen. Benedict Cumberbatch won de BAFTA voor beste acteur, de makers van de show gebaseerd op de bekende boekenreeks van Edward St Aubyn namen ook het beeldje voor beste miniserie in ontvangst. Het is de eerste BAFTA TV Award voor Cumberbatch na zes nominaties.

De onderscheiding voor beste mannelijke bijrol ging naar Ben Whishaw voor zijn rol in de komische dramaserie 'A Very English Scandal'.

De prijsuitreiking vond plaats in de Royal Festival Hall in Londen en werd gepresenteerd door komiek en talkshowhost Graham Norton.

De volledige lijst met winnaars vind je op www.bafta.org.