Dorp in rep en roer door ontsnapte groep tarantula's. "We vrezen voor het leven van onze dieren"

Dorp in rep en roer door ontsnapte groep tarantula's. "We vrezen voor het leven van onze dieren"

Voorbijgangers vonden in het park van Derbyshire een doos met drie baby tarantula's en nog eens twee lege doosjes. Dierenrechtenorganisatie van Royal Society for The Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) heeft een vermoeden dat er dus al heel wat van de spinnen vrij rondlopen waaronder ook een koppeltje.

Braziliaanse regenwoud 

De dierenorganisatie kreeg de melding van een vrouw die heel erg bang was van spinnen. "Op het eerste zicht leek het alsof iemand de dozen had aangereden waardoor ze konden ontsnappen. Waarschijnlijk zijn de gedumpt omdat men de beestjes beu was. We vonden ook geen overleden tarantula's dus ze moeten hier nog ergens rondlopen, aldus de dierenorganisatie."

De RSPCA heeft ondertussen ontdekt dat het om tarantula's gaat uit het Braziliaanse regenwoud. Ze eten insecten, hagedissen, muizen en soms ook kleine vogels.

Op huisdieren gemunt 

Sinds het nieuws bekend raakte zijn heel wat inwoners doodsbang. Niet omdat een groot deel een angst heeft voor spinnen, maar wel omdat de harige beestjes het gemunt hebben op hun huisdieren. De RSPCA vraagt dan ook aan alle inwoners om de spinnen niet te doden want ze zijn zeer zeldzaam. "Laat de tarantula's gewoon zitten en bel ons als je ze ziet. Neem ze ook niet op want dan kan gevaarlijk zijn".