Doris Day wordt 95 en dat is 2 jaar vroeger dan gedacht

De Amerikaanse actrice Doris Day wordt vandaag 95 jaar, en geen 93 zoals verwacht. Haar geboorteakte dook enkele dagen geleden op, waaruit blijkt dat ze 2 jaar ouder is dan ze zelf dacht.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

Gelukkig maakt leeftijd voor de ster uit 'Calamity Jane' niet veel uit, want dit weekend kwam Doris Day te weten dat ze niet haar 93e verjaardag zou vieren, maar wel haar 95e. Day dacht haar hele leven dat ze in 1924 was geboren, tot haar geboorteakte plots opdook. Die wordt in het 'Office of Vital Statistics' in de Amerikaanse staat Ohio bewaard. Het document onthult dat Doris Mary Ann Kappelhoff op 3 april 1922 geboren is. "Ik heb altijd gezegd dat leeftijd slechts een getal is", reageert de actrice. "Ik heb nooit veel belang gehecht aan verjaardagen, maar het is wel fijn om eindelijk te weten hoe oud ik echt ben."

"Er is lang gespeculeerd en geroddeld geweest over Doris' leeftijd, maar het lijkt erop dat we nu eindelijk een antwoord hebben", aldus Charley Cullen Walters, de woordvoerder van Day. "Het verhaal dat ik het meest heb gehoord, is dat Doris zich op een bepaald moment wou opgeven voor een rol en dat haar leeftijd toen verkeerd is genoteerd op het auditieformulier. Ik weet niet of dat klopt, maar het zou wel kunnen dat het sindsdien is blijven hangen."