Door je planten een naam te geven, leven ze langer

Staat jouw woonkamer sinds de lockdown ook vol kamerplanten? Je bent niet alleen. Je woonst omtoveren tot een ware urban jungle was nog nooit zo populair als nu. Allemaal goed en wel als je gezegend bent met groene vingers, maar wat als dat niet het geval is? Wat als je je planten telkens weer om zeep helpt? Wel, probeer eens om hen een naam te geven.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Iedereen weet dat het belangrijk is om je planten op tijd en stond water te geven, om ze op een voor hen geschikt plekje te zetten en om hen regelmatig te verpotten. Tot zover niets nieuws. Het probleem is echter dat we dat weleens durven vergeten.

Deel van de familie

Je hebt twee soorten mensen: zij die planten beschouwen als deel van het interieur (een beetje zoals dat ene beeldje dat je hebt meegebracht van vakantie) en zij die hen zien als een deel van de familie. Dat klinkt misschien gek, maar nochtans is dat de sleutel tot (planten)succes. Volgens Erin Marino van plantenwebsite The Sill geven steeds meer mensen hun plant een naam, waardoor ze hen gaan beschouwen als een soort alternatief onderdeel van de familie en dus beter voor hun groene vrienden gaan zorgen. Net zoals je dus je nieuwe kat een naam geeft, doe je dat ook met je nieuwe Monstera. De kans bestaat dat je échte huisgenoten je als gek zullen beschouwen, maar dat moet je er maar bijnemen. Geregeld praten tegen je planten helpt trouwens ook - als je dat niet te bizar vindt natuurlijk.