Door drukte geplaagde E313 vroeger open dan voorzien

door
Belga
Leestijd 2 min.

De E313-snelweg tussen Antwerpen en Hasselt is sinds 17.15 uur opnieuw open voor alle verkeer. Zo meldt het Agentschap Wegen en verkeer. "De bijzondere en complexe operatie is zeer vlot verlopen", klinkt het. De snelweg werd ter hoogte van Grobbendonk volledig afgesloten voor het plaatsen van een nieuwe snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals. Zowel het verkeer richting Antwerpen als richting Hasselt werd omgeleid. Er reden vervangbussen voor spoorreizigers.

Voorbereidende werken voor een cruciale fase op zaterdag startten om middernacht. 's Ochtends werden elf honderdtwintig ton zware brugliggers onder politiebegeleiding aangevoerd met verschillende uitzonderlijke transporten. Volgens het AWV lagen die rond het middaguur al op hun plaats.

"Door een goede coördinatie tussen de vele partners, een vlekkeloze uitvoering en geholpen door de gunstige weersomstandigheden konden de werken dus veel sneller afgerond worden dan voorzien en kon de E313 zaterdag al in de vooravond en niet zondagnacht zoals eerder voorzien, opnieuw worden opengesteld voor alle verkeer", zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers.

Aan de wegenwerken was het wel de hele dag erg druk. Het Verkeerscentrum sprak 's middags over vertragingen van zo'n 1.15 uur, met bijna stilstaand verkeer. De politie moest ook de oprit Geel-West afsluiten om te beletten dat bestuurders die zich in de file vastreden op de oprit rechtskomkeer maakten.

De hele operatie voor de nieuwe brug begon in maart 2016. Nu de brugliggers geplaatst zijn, kan de aannemer de brug verder afwerken. Tegen eind april wil AWV de vernieuwing helemaal rond hebben en kan de snelweg opnieuw volledig worden vrijgegeven.

bron: Belga