Doodrijder Merel (12) geeft zich aan

Muhammed Aytekin, de 21-jarige man uit Schaarbeek die gezocht werd als verdachte van het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Vilvoorde, heeft zich spontaan aangeboden bij de lokale politie van Vilvoorde-Machelen. Dat laat het parket weten.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De man wordt vandaag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt zijn aanhouding voor onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf.

Bij het ongeval kwam de 12-jarige Merel De Prins om het leven. Het meisje was kort na de middag onderweg met de fiets van school naar huis toen ze op het fietspad werd aangereden door een voertuig, waarna de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Dankzij een getuige die een gehavend voertuig zag rondrijden en analyse van de camerabeelden in de omgeving kon de politie het type voertuig en de nummerplaat achterhalen. Op basis daarvan kon de politie twee mogelijke bestuurders identificeren, de 21-jarige Muhammed Aytekin en diens vader Fahrettin. Later kwam vast te staan dat de 21-jarige Muhammed achter het stuur zat bij het ongeval.

Zowel Muhammed Aytekin als zijn vader verdween echter spoorloos. Verschillende huiszoekingen bij zijn familie en in een loods in Sint-Pieters-Leeuw leverden geen resultaat op. Maandagnamiddag gaf de jongeman zich dan spontaan aan bij de lokale politie Vilvoorde/Machelen. Hij riskeert een gevangenisstraf van zeven jaar, vijf jaar voor het dodelijk ongeval en twee jaar voor het vluchtmisdrijf, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rij­verbod.

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Muhammed Aytekin zijn rijbewijs kwijtraakt. De man werd al drie keer veroordeeld door politierechters in Aalst en Halle. In februari 2014 werd zijn rijbewijs een eerste keer voor twee maanden ingetrokken. Amper vier maanden later raakte hij voor drie maanden zijn rijbewijs kwijt en in juni 2015 liep hij weer tegen de lamp, met dit keer een maand rijverbod tot gevolg. Tussenin was er nog een proces-verbaal wegens smaad aan de wegpolitie. Bovendien wordt zijn naam genoemd in een witwasdossier.