Don't worry, be 'appy

Don't worry, be 'appy

- Een gezond lichaam -

Rennen met Evy

Ooit gingen we allemaal gretig aan de slag met Evy Gruyaert, maar de tijd dat we vijf kilometer aan één stuk konden lopen ligt intussen al lang achter ons. Het ideale moment dus om die loopschoenen weer boven te halen. Met de Start 2 Run-app hoor je, net zoals bij de podcasts, de zwoele stem van Evy in je oor, maar je kunt ook je snelheid, afstand en calorieverbruik meten tijdens het lopen. Voor elke jogger is er een aangepast trainingsschema, of je nu tien kilometer of een marathon wil lopen, en dat met je eigen muziek.

Voor iOS en Android, gratis

Meer dan baantjes trekken

Speedo Fit doet ongeveer hetzelfde als Start 2 Run, maar dan in het zwembad. Hoewel je natuurlijk niet met je smartphone in het water plonst, kun je jezelf wel een bepaald doel opleggen en je aantal lengtes bijhouden. Omdat dat vijfentwintigmeterbad na een tijdje gaat vervelen, kun je je volgende zwembeurt spannender maken met uitdagingen zoals het Suezkanaal afzwemmen of ontsnappen uit de Alcatraz-gevangenis. Speedo Fit is er alleen voor iOS, maar Android-gebruikers kunnen terecht bij het gelijkaardige MySwimmingTimes.

Speedo Fit, voor iOs, gratis

MySwimmingTimes, voor Android, gratis

Apocalyps

Heb je wat meer aanmoediging nodig dan de complimentjes van Evy om te gaan joggen? Met Zombies, Run! loop je weg van zombies die je met huid en haar willen verslinden. Terwijl je missies tot een goed einde brengt om zo de mensheid van een zombie-apocalyps te redden, hoor je met dit audiospel zelfs zombiegereutel in je oor.

Voor iOS en Android, 3,99 dollar

Sporten voor de poen

Zombies of niet, voor anderen telt alleen harde cash. Bij Pact verdien je die met te sporten en gezond te eten, betaald door leden die zich niet aan hun doelstellingen houden. Inchecken in de fitnesszaal om de hoek, een rondje lopen met RunKeeper en een foto posten van dat bord sla tellen allemaal mee, vals spelen jammer genoeg niet.

Voor iOS en Android, gratis

- Mooimakers -

Je beste beentje

Met ColorMirror van Yves Saint Laurent Beauté toon je jezelf van je mooiste kant. Speel met de stijlen, kleuren en make-upproducten van het Franse merk, steek advies op van creatief directeur Lloyd Simmonds, maak kunstige foto's van jezelf en deel ze met je vrienden. Een gelijkaardige app is Makeup Genius van L'Oréal.

Allebei voor iOS, gratis

Extreme make-over

ModiFace MakeUp tilt virtuele make-overs een niveau hoger. Neem een foto van jezelf, kies uit duizenden kleuren lipstick, blush, oogschaduw, mascara en foundation en tadaa! Bovendien kun je ook meteen een nieuw kapsel uitproberen. Het ziet er trouwens allemaal behoorlijk naturel uit, en niet alsof iemand je een nieuw paar lippen of ogen heeft opgekleefd.

Voor iOS en Android, gratis

Huidspionage

De voorgaande app heeft ook een lichtjes beangstigend neefje. Beautiful Me maakt een analyse van je huid op basis van je Facebookfoto's, en raadt je op basis van die resultaten beautyproducten aan. De app vertelt je overigens ook hoe je huid over een bepaalde periode is veranderd, en welke haarkleuren het best bij je passen.

Voor iOS en Android, gratis

Nagelnieuw

Een fris kapsel en een nieuwe look heb je nu al, tijd voor je nagels. Met de virtuele hand van de OPI-app kun je alle kleuren en collecties van het bekende nagellakmerk uitproberen, aangepast aan je huidskleur en de lengte van je nagels.

Voor iOS, gratis

 

- Hulp voor je kleerkast -

Shazam 2.0

Het 'Shazam van shoppen', zo wordt ASAP54 genoemd. Het principe is simpel: je neemt een foto van een kledingstuk en de app vertelt je van welk merk het is en waar je het kunt vinden. Acceptabel in het geval van een jurkje uit een magazine of die laarsjes van je zus, minder als je foto's gaat nemen van de broek van een wildvreemde.

Voor iOS, gratis

Persoonlijke stylist

Een volle kleerkast en je weet niet wat gedragen? Met Stylebook heb je een eigen Jani Kazaltzis in huis. Akkoord, het neemt behoorlijk veel tijd in beslag om foto's te maken van al je kleren, maar je krijgt er wel bakken inspiratie voor in de plaats.

Voor iOS, 3,99 dollar

Modewoordenboek

Het is soms moeilijk om tussen de modebomen het bos nog te zien. FAD is een heus modewoordenboek, dat je op de hoogte brengt van meer dan 1.400 onderwerpen. De nieuwste trends, modejargon of biografieën van bekende ontwerpers, deze app duwt je geloofwaardigheid de hoogte in.

Voor iOS, 3,99 dollar

 

Eldrid Deleu