Donald Trump in videoboodschap: "Komende dagen worden echte test" (video)

Donald Trump in videoboodschap: "Komende dagen worden echte test" (video)

Eerder had Trump, die met het coronavirus besmet raakte, al een videoboodschap van maar 18 seconden verspreid. Dat gebeurde op het moment dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Nu is er een langere video van goed 4 minuten.

"Begin me goed te voelen"

De president zegt daarin dat hij zich niet zo goed voelde toen hij in het ziekenhuis aankwam. Maar nu gaat het beter, luidt het. "Ik begin me goed te voelen. We weten het niet voor de komende periode van enkele dagen. Dat wordt de echte test, denk ik. We zullen zien wat er gebeurt in de komende dagen."

Trump denkt dat hij snel verder zal kunnen met de verkiezingscampagne. "Dit gebeurde met miljoenen mensen in de wereld. We zullen dit coronavirus, of hoe je het ook wil noemen, verslaan", stelt hij.

Over zijn behandeling zegt hij dat het "mirakels van God" zijn. De president kreeg onder mer een veelbelovend maar nog experimenteel middel toegediend.

Steunbetuigingen

De president bedankte tot slot ook voor de steunbetuigingen die hij kreeg, ook van politieke tegenstanders. "Dat zal ik niet vergeten." Ook wereldleiders die hun medeleven betuigden, werden bedankt.

In een schriftelijke mededeling die volgde op de videoboodschap, zegt het Witte Huis dat de president inmiddels een tweede dosis van het virusremmende middel Remdesivir heeft gekregen. Hij heeft ook nog steeds geen koorts meer, luidt het. «Hoewel nog niet buiten gevaar, blijft het team voorzichtig optimistisch.»