Donald Trump ontkent dat er 3.000 doden vielen op Puerto Rico na doortocht orkaan Maria

Donald Trump ontkent dat er 3.000 doden vielen op Puerto Rico na doortocht orkaan Maria

Donald Trump betwist de officiële balans van 3.000 doden na de doortocht van orkaan Maria op Puerto Rico. Volgens de Amerikaanse president hebben de Democraten het aantal doden opgetrokken om hem schade toe te brengen. De orkaan Maria richtte vorig jaar in het Caribisch gebied veel schade aan. Uit een rapport van eind augustus vielen er door de orkaan op het eiland Puerto Rico rechtstreeks en onrechtstreeks 2.975 doden. De regering van dit aan de VS gebonden territorium had de studie besteld om een einde te maken aan de controverse over het officiële dodental na de ramp. De overheid had amper 64 overlijdens in verband gebracht met de orkaan.

"Er zijn geen 3.000 mensen gestorven door de orkaan op Puerto Rico", tweette Trump vandaag. "Toen ik het eiland verliet, NADAT de orkaan er had huisgehouden, waren er tussen de 6 en 18 doden. Na verloop van tijd is dat niet zo sterk gestegen."

In een tweede tweet verklaarde de Amerikaanse president: "En na een lange tijd, zijn ze begonnen met het verspreiden van hogere cijfers, zoals 3.000. Het is een manier van de Democraten om een slecht beeld van mij te geven, terwijl ik met succes miljarden dollars heb uitgetrokken om Puerto Rico herop te bouwen."

bron: Belga