Donald Trump noemt Brussel "een hellegat"

Donald Trump, de controversiële presidentskandidaat voor de Republikeinen, heeft zwaar uitgehaald naar Brussel. Hij bestempelde de Belgische hoofdstad als "een hellegat", omdat die er niet in geslaagd is moslimmigranten te integreren.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Trump deed zijn uitspraken in een interview op de Amerikaanse zender Fox Business Network. Nieuwsanker Maria Bartiromo vroeg hem of zijn voorstel tot een inreisverbod voor moslims in de VS wel realistisch was.

"Er is iets aan de gang, Maria", aldus Trump. "Ga naar Brussel, ga naar Parijs (...) Er is iets gaande en dat is niet goed. Waar ze de sharia-wetten willen, waar ze dingen willen waarvan je weet dat er assimilatie nodig was. Maar er is geen assimilatie". De Republikein verwees concreet naar Brussel, dat volgens hem erg is veranderd. "Ik ben er vroeger geweest, twintig jaar geleden, zo mooi, alles is zo mooi. Nu is het als leven in een hellegat", aldus Trump.

De presidentskandidaat liet vandaag ook nog weten dat hij niet zal deelnemen aan een televisiedebat van Fox, dat donderdag in Des Moines (Iowa) plaatsvindt.