Dominique Monami predikt realisme voor Fed Cup-duel tegen Roemenië

Dominique Monami predikt realisme voor Fed Cup-duel tegen Roemenië

De Belgische Fed Cupploeg staat volgend weekend voor een zware opdracht in de eerste ronde van Wereldgroep II. In Boekarest neemt de selectie van Dominique Monami het op tegen Roemenië.

Monami staat in Boekarest voor haar vuurdoop. De opvolgster van Ann Devries beseft dat winst een lastige klus wordt, ook al is Roemeniës nummer 1 Simona Halep onzeker. De nummer 4 van de wereld sukkelt met de knie en gaf vrijdag forfait voor haar kwartfinale in Sint-Petersburg.

"Veel zal afhangen van het feit of Halep meespeelt. Als ze er niet bij is, geef ik ons 40 procent kans", vertelde Monami zaterdag tijdens een persmoment in Wilrijk, waar de Belgen trainen. "We moeten realistisch zijn. Roemenië heeft een pak speelsters binnen de top honderd. Irina-Camelia Begu (WTA 28), Monica Niculescu (WTA 35) en Sorana Cirstea (WTA 59) zijn toppers. Maar kijk naar onze mannenploeg. Steve Darcis schitterde vrijdag tegen Duitsland (hij won van Philipp Kohlschreiber, red). Yanina (Wickmayer) en Kirsten (Flipkens) zijn heel ervaren. Wie weet hebben de Roemeense meisjes een mindere dag en kunnen wij verrassen."

Monami stond in haar tijd als speelster bekend om haar vechtlust. Die winnersmentaliteit wil ze ook bij de Belgen zien. "Ik ben nog altijd heel gedreven, sommigen noemen mij een pitbull (lacht). Ik ga er alles aan doen om het team een perfecte ondersteuning te geven."

bron: Belga