Dolblije Thiam scoort selfie met Bolt

Dolblije Thiam scoort selfie met Bolt

De amper 21-jarige Thiam werd zaterdag bijzonder knap olympisch kampioene in de zevenkamp. Ze pakte 6810 punten, een verbetering van haar Belgisch record (6508 punten), dat ze in 2014 in het Oostenrijkse Götzis had neergezet. Het zilver ging naar de Britse Jessica Ennis-Hill (6775), het brons was voor de Canadese Brianne Theisen Eaton (6653).

Thiam kreeg haar medaille officieel overhandigd tijdens de ceremonie net voor aanvang van de finale van de 100 meter - met superster Usain Bolt. Ze kreeg haar gouden plak uit handen van niemand minder dan Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en tevens lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Daarna weerklonk de Brabançonne in het stadion, een apetrotse Thiam pinkte een traantje weg. Eerder op de dag had Thiam via de telefoon ook al gelukwensen van Koning Filip in ontvangst mogen nemen.

Ook van Usain Bolt kreeg Thiam felicitaties. "Ik heb een paar nummers gezien van de zevenkamp en heb het grootste respect voor Thiam en co.", vertelde Usain Bolt aan Sporza. “Om zoveel sporten te doen in twee dagen, dat is onwaarschijnlijk.”

Foto D. Waem