Dokter vindt vier levende bijen in oog Taiwanese vrouw

Dokter vindt vier levende bijen in oog Taiwanese vrouw

De 29-jarige vrouw He was onkruid aan het wieden aan het graf van een familielid toen ze voelde dat er iets in haar oog was gevlogen. Ze dacht dat het aarde was en probeerde het uit te spoelen met water. Toen ze de volgende ochtend opstond met een gezwollen oog, besloot ze toch om even naar het ziekenhuis te gaan.

Blind

"Met de microscoop zag ik iets dat leek op insectenpootjes", zegt het hoofd van de afdeling Oogheelkunde van het ziekenhuis van het Fooyin University Hospital aan een Taiwanese nieuwszender. "Een voor een trok ik langzaam vier bijtjes uit het oog, zonder de lichaampjes te beschadigen."

De dokters slaagden er in om de vier bijen levend uit He's traankanaal te halen. Achteraf bleek dat de vrouw lenzen aanhad, waardoor ze niet in haar ogen wou wrijven. Als ze dat wel had gedaan, had het gif van de bijen haar misschien blind kunnen maken.

Zweetbij

De insectjes waren zweetbijen, die worden aangetrokken door zweet en tranen van dieren en mensen. Zweetbijen kunnen vier tot acht millimeter groot worden en hebben een uiterlijk dat lijkt op een kruising van een wesp en een vlieg. Ze leven vooral rond graven en bergen en zijn normaal gezien ongevaarlijk. Een steek van de zweetbij is ook niet zo krachtig.