Dodelijke terreurdaad met vrachtwagen in Stockholm

In de Zweedse stad Stockholm is een bestelwagen ingereden op een menigte. Er vielen minstens vier doden en een vijftiental gewonden.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Het incident deed zich voor rond 15u bij een grootwarenhuis in de drukste winkelstraat van de hoofdstad, de Drottninggatan. De bestelwagen kwam tot stilstand in een etalage. Televisiezender SVT maakt ook melding van schoten.

"Terroristische aanslag"

Vrijdagavond was sprake van minstens vier doden en een vijftiental gewonden, van wie er negen erg aan toe zijn. Bij de gewonden zouden ook verschillende kinderen zijn. De Zweedse premier Stefan Löfven zegt dat «alles in de richting van een terroristische aanslag wijst» en benadrukte dat "deze afschuwelijke moordenaars nooit zullen winnen".

Tijdens een persconferentie liet de politie 's avonds nog weten dat een verdachte werd opgepakt, maar dat hij niet de dader is.

Wegblijven uit centrum

De omgeving van het incident werd volledig afgezet, en het trein- en metroverkeer in de stad stilgelegd. Ook de parlements- en regeringsgebouwen en het koninklijk paleis werden volledig afgesloten. De politie roept inwoners op om binnen te blijven en weg te blijven uit het centrum van de stad.