Dode bij brand in tehuis in Doornik

Een bewoonster van een tehuis voor verstandelijk gehandicapten in Rumes, in de regio Doornik, raakte bij een brand vrijdagavond vergiftigd en is overleden. Negen anderen die een lichte vergiftiging opliepen, werden opgenomen in het ziekenhuis.

De overleden vrouw was een tachtiger en was een bewoonster van de residentie "Home de Taintignies", in de gemeente Rumes, in de provincie Henegouwen.

De brand brak rond 19.40 uur uit op de tweede verdieping om een nog onbekende reden. "Er waren acht slaapkamers op deze verdieping. Het slachtoffer was niet in de kamer waar de brand uitbrak. De vrouw was al overleden toen de brandweer wilde evacueren. Ze bezweek aan de hevige rook op de verdieping", legt Julien Gillet, aldus de operationele directeur van het tehuis.

"Nog zeven bewoners en twee medewerkers werden vergiftigd en opgenomen in de ziekenhuizen van Doornik en Moeskroen. Op dit moment weten we niet hoe de brand is ontstaan, of het om een accidentele of criminele brand gaat. Het parket van Doornik werd op de hoogte gebracht van de feiten, aldus Gillet.

bron: Belga