DNA-test van hondenpoep moet luie eigenaars opsporen

DNA-test van hondenpoep moet luie eigenaars opsporen

Onverantwoordelijke hondeneigenaren in het zuiden van Londen kunnen binnenkort niet meer ongestraft de poep van hun hond op straat laten liggen. Dankzij een voorstel van Barking & Dagenham London Borough Council, een lokale raad, zal een DNA-test van de poep hen verklikken.

Het gemeentehuis geeft elk jaar zo'n 2,3 miljoen pond uit aan het opkuisen van uitwerpselen van honden. Maar ook voor de gezondheid is het een groot probleem. "Dit innovatief project moet van Barking en Dagenham een schonere, gezondere en betere omgeving maken", klinkt het.

Het plan bestaat erin DNA van de hond te verzamelen via opslag van wangslijmvlies en het profiel van de hond dan toe te voegen aan een centraal register, opgemaakt door een commerciële dienst genaamd PooPrints UK.

Als een eigenaar de boodschap van zijn hond dan niet opraapt, dan kan een DNA-test ervan het baasje opsporen met een nauwkeurigheid van 99,9 procent.

Hoe ze de inwoners van het district precies gaan aanzetten tot het registreren van het DNA van hun geliefde huisdiers, moet nog bediscussieerd worden. Ze hopen volgend jaar een strategie klaar te hebben.

Gelijkaardige systemen worden al toegepast in de Verenigde Staten en hebben daar de vervuiling door hondenstront verminderd met 90 procent.