Djokovic viert comeback met knappe zege tegen Thiem

Djokovic viert comeback met knappe zege tegen Thiem

De Serviër Novak Djokovic (ATP 14) is vandaag met een knaller aan zijn comeback begonnen. Djokovic klopte tijdens de Kooyong Classic, een demonstratietoernooi in Melbourne, de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5) in twee sets (6-1 en 6-4). "Dit is een mooi begin, het voelt goed om weer terug op de baan te zijn", liet de dertigjarige voormalig nummer één van de wereld na afloop optekenen. Na zes maanden blessureleed - hij stond sinds Wimbledon niet meer op de baan met een hardnekkige elleboogblessure - begon Djokovic furieus aan de partij tegen Thiem. Hij won de eerste set met 6-1 en kon ook in de tweede set, ondanks een sterkere Thiem, zijn dominantie behouden (6-4).

"Het was een geweldige start", stak hij na de partij van wal. "Ik kan niet stoppen met glimlachen, zo gelukkig voel ik me. Ik hou van deze sport en ik heb ze gemist. Dit was een test voor mij, om te zien waar ik sta. En ik kan alleen maar zeggen dat het goed heeft uitgewerkt. Ik wil hier ook niet te veel zelfvertrouwen uit putten, ik ben immers nog geen honderd procent. Maar ik ben op dit moment gewoon heel blij."

De Serviër had normaal zijn rentree eerder al gemaakt op het exhibitietoernooi in Abu Dhabi, eind 2017. Maar daarvoor zegde hij af, net als voor het ATP-toernooi in Doha vorige week.

bron: Belga