Dit zijn zes dingen die gelukkige mensen nooit zouden doen

Dit zijn zes dingen die gelukkige mensen nooit zouden doen

Gelukkige mensen doen een heleboel dingen. Ze besteden tijd aan het uiten van dankbaarheid, het cultiveren van optimisme, vriendelijk zijn, het verzorgen van liefdevolle relaties, het genieten van de kleine geneugtes des levens, enzovoort.

Maar gelukkige mensen doen ook sommige dingen helemaal nooit en daarvan hebben wij een lijstje gemaakt dat hieronder volgt.

Gelukkige mensen...

...houden zich nooit bezig met andermans zaken.

Gelukkige mensen stoppen met kijken naar wat anderen zijn en wat ze hebben. Niemand doet het volgens hen immers beter. Ze lopen hun eigen pad. U kan ook uw eigen pad bewandelen. Dat we strijden met onze innerlijke onzekerheid komt omdat we ons constant vergelijken met anderen. We luisteren naar het lawaai van de wereld in plaats van onszelf. Dus stop met vergelijken. Negeer de anderen en luister naar uw innerlijke stem.

Houd uw beste wensen en uw grootste doelen dicht bij uw hart en spendeer elke dag tijd om ze te bereiken. Wees niet bang om alleen te lopen en wees niet bang om ervan te genieten.

...zoeken nooit erkenning van eigenwaarde bij anderen.

Wanneer u tevreden bent met uzelf, zonder u te moeten vergelijken en concurreren om anderen te imponeren, zal iedereen die de moeite waard is, u respecteren. En wat nog belangrijker is: u zal uzelf respecteren.

Niemand heeft het recht om over u te oordelen. Sommige mensen hebben wel eens wat verhalen over u gehoord en denken dat ze u kennen, maar ze kunnen nooit echt voelen wat u doormaakt, want ze leven niet uw leven. Dus vergeet wat ze denken en zeggen over u. Focus op hoe u uzelf voelt en bewandel het pad dat het beste aanvoelt onder uw voeten. Degenen die u accepteren zijn uw vrienden.

...vertrouwen nooit op andere mensen en externe gebeurtenissen voor geluk.

Ongelukkig zijn, ligt op de grens tussen wat we nu hebben en wat we denken dat we nodig hebben. Maar de waarheid is dat we niet iets moeten verwerven om gelukkig te zijn. U heeft geen toestemming nodig om gelukkig te zijn. Uw leven is prachtig, niet omdat iemand dat zegt, niet omdat u iets bereikt of verworven hebt, maar omdat u ervoor kiest dat het zo is. Het is altijd aan u om te kiezen, te leven en te ervaren.

Zodra u stopt met alles en iedereen verantwoordelijk te maken voor uw geluk, zal u gelukkiger zijn. Als u nu niet tevreden bent, is dat niet de schuld van iemand anders. Neem de volledige verantwoordelijkheid voor uw eigen geluk en u zal meteen merken dat het ook mogelijk wordt om gelukkiger te zijn. Stop met het zoeken naar voorwaarden die u gelukkig zullen maken.

Het grootste deel van uw geluk of ongeluk hangt af van uw visie en niet van uw situatie. Zelfs als de dingen niet perfect zijn op dit moment,  kan u perfect gelukkig zijn.

...houden nooit vast aan wrok.

Wat er gebeurde in uw verleden, is niet het hele boek. Het is meer een pagina, die u kan omslaan. We worden allemaal gekwetst door onze eigen beslissingen en door die van anderen, en terwijl de pijn van die ervaringen normaal is, blijft die soms te lang hangen. Wrok koesteren spoort ons aan om die pijn opnieuw en opnieuw te beleven en maakt het des te moeilijker om het los te laten.

Vergeving is de remedie. Hiermee kunt u zich richten op de toekomst zonder bestrijding van het verleden. Zonder vergeving kunnen wonden nooit genezen en kan persoonlijke groei nooit worden bereikt. Het betekent niet dat u uw verleden moet wissen of vergeten wat er gebeurd is. Het betekent dat u pijn en wrok moet loslaten en in plaats daarvan moet kiezen om te leren uit het incident en verder te gaan met uw leven.

... brengen nooit een lange tijd door in een negatieve omgeving.

U kan onmogelijk positieve keuzes maken in uw leven als u geen omgeving hebt die kiezen gemakkelijk, natuurlijk en plezierig maakt. Zorg ervoor dat u geen slachtoffer wordt van mensen die constant klagen en zeuren over het leven en van u verlangen dat u instemt met hun geklaag en deelneemt aan hun verdriet. U wordt dan een lid in dat spel der negativiteit waarin u zichzelf vroeg of laat zult verliezen.

... weerstaan altijd de reflex om te liegen.

Het was een dodelijke val toen we leerden liegen, want uiteindelijk groeien leugens zo sterk dat het onmogelijk wordt om nog in te zien wat waar is en wat niet. We leven dan in onze eigen waarheid. Een leven dat aan elkaar hangt van liegen en bedriegen, is gedoemd om ooit uit elkaar te spatten. We kunnen dan niet meer weg uit onze zeepbel, zelfs niet als die uit elkaar gespat is.

Dus probeer niet om de waarheid te verbergen met bedrog. Maak uzelf niet wijs dat u de mode moet volgen en dat u zich daar goed bij voelt, als dat niet het geval is. Het is beter om geen verklaring of verontschuldiging te geven dan een valse aan te bieden. Het vergt moed en kracht om de waarheid toe te geven, maar het is de enige manier om echt te leven. Accepteer wat geweest is, omarm het volledig en leef naar de mogelijkheden die voor u liggen.