Dit zijn de zwartste verkeerspunten in Vlaanderen

Locaties waar veel ongevallen gebeuren, komen op de lijst van gevaarlijke punten te staan. Het Agentschap Wegen & Verkeer brengt elk jaar een nieuwe versie uit van deze lijst. Hieronder vind je de top vijf zwartste verkeerspunten in Vlaanderen.
door
nillab.rasheeq
Leestijd 1 min.

Wat is een zwart punt in Vlaanderen? Het Agentschap Wegen & Verkeer verwoordt het als volgt: vaak is dit een gevaarlijk deel van een weg, maar meestal gaat het om kruispunten. Sinds 2018 wordt er gewerkt met een dynamische lijst van gevaarlijke punten langs gewestwegen. De lijst van 2020 bevat 296 punten. Momenteel zijn 29% van deze gevaarlijke punten al aangepakt.

Het Agentschap Wegen & Verkeer vermeldt dat ze naar nul gevaarlijke punten streven. Sinds 2002 zijn er al bijna 809 gevaarlijke punten weggewerkt. Via de lijst wordt er bepaald welke verkeerspunten voorrang krijgen. Elk punt krijgt een andere oplossing. Soms kan het snel gaan en anders gaat het om een zwaardere infrastructurele ingreep.

Hieronder vind je een rangschikking van de top vijf met de meeste zwarte verkeerspunten.

  1. Aartselaar: A12 Richting Antwerpen, A12 Richting Brussel, Antwerpsesteenweg, Boomsesteenweg, Cleydaellaan, Kontichsesteenweg, N177 Antwerpen - Breendonk (Puurs)
  2. Aartselaar: A12 Richting Antwerpen, A12 Richting Brussel, Bist, Boomsesteenweg, Langlaarsteenweg
  3. Turnhout: Graatakker, Parklaan, Steenweg op Zevendonk
  4. Gent: Dampoortstraat, Dok-Zuid, Hagelandkaai, Kasteellaan, Oktrooiplein
  5. Mechelen: Antwerpsesteenweg, R6 Binnenring (Richting N15), R6 Buitenring (Richting A1)