Dit zijn de zes mooiste interieurtrends van het moment

Deze week loopt de zomervakantie officieel op z'n einde. Het geschikte moment om je interieur een update te geven en klaar te stomen voor de herfst.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Wie mee wil zijn met de laatste interieurtrends kan door decomagazines bladeren of Pinterest er even bijnemen. De sociaalnetwerksite is een schatkist aan inspiratie en toont met welke trends je moet rekening houden als je je huiskamer een hippe make-over wil geven.

Zelfklevend behang

De ene maand droom je ervan om je muur om te toveren tot een groene jungle, enkele weken later verkies je toch een pastelkleurtje. Voor zulke twijfelaars is het zelfklevend behangpapier een ideale oplossing. Kies bijvoorbeeld voor botanisch behang, dat je gemakkelijk kan installeren en verwijderen.

Etsy / CostaCover

Glazen scheidingswanden

De trend om kleiner te wonen is duidelijk aanwezig. Wil je toch een duidelijk onderscheid maken tussen je slaapkamer en de leefruimte? Dan zijn glazen scheidingswanden een handig hulpmiddel.

Foto Maisons Du Monde

Neon letters

De tijd dat neon letters gelinkt werden aan foute café's is al lang voorbij. Ondertussen is het hip en trendy om je huis op te vrolijken met kleurrijke en lichtgevende boodschappen. Wie geen inspiratie heeft voor een grappige tekst, kan natuurlijk ook kiezen voor schattige figuren zoals een wolk of cactus.

Foto lampenlicht.be

Macramé aan de muur

Vergeet het perzisch tapijt. Tegenwoordig is een charmant geweven wandkleed een echte eyecatcher in je interieur. Wie geen twee linkerhanden heeft, kan ook zelf proberen om een exemplaar in elkaar te knutselen.

Foto Maisons Du Monde

Grof gebreide dekens

Nu de nachten weer korter worden, is het geen verrassing dat er op Pinterest gezellige plaids in veelvoud opduiken. Drapeer het over je bed of gebruik het om wijnvlekken in je zetel te verstoppen.

Foto notonthehightstreet.com

Groen, groen en nog eens groen

Groen in huis is al lang geen nieuwe trend meer, maar deze hype lijkt alleen maar groter te worden. Kies voor een plant die je gemakkelijk kan verzorgen, zoals cactussen, de pannekoekenplant of de stippenplant.

Unsplash / Lizzie