Dit zijn de vijf voordelen van schrijven op papier

Dit zijn de vijf voordelen van schrijven op papier
  1. Geen online afleiding

Schrijven in Word is heel lastig als je continu wordt afgeleid door YouTube, Facebook en Instagram. Laten we maar zwijgen over de mailbox die steeds je aandacht blijft trekken. Als je op papier schrijft heb je veel meer concentratie en veel minder afleiding.

2. Stimuleert de creativiteit

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je creatiever nadenkt wanneer je schrijft met de hand. Dit komt omdat je linker- en rechterhersenhelft samenwerken. Zo onthoud je ook veel beter als je dingen opschrijft. Leg je laptop dus maar beter weg tijdens de examens!

3. Meer bewustwording

Op je smartphone snel iets typen en bijhouden kan, maar vaak is dit in alle haast. Je bent je meer bewust van wat je noteert als je het op papier schrijft. Echt stilstaan bij wat je neerschrijft zorgt voor een diepere bewustwording. Hierdoor ben je meer bewust van je gedachten en hou je ze ook beter onder controle.

4. Hou je handschrift bij

Train je motoriek door met pen en papier te blijven schrijven. Op die manier vhou je ook je handschrift bij. Hoe vervelend is dat? Iemands handschrift niet kunnen lezen omdat het zo onduidelijk is!

5. Verbeter je spelling

Weet jij nog hoe je bepaalde woorden moet spellen zonder spellingscheck? Tegenwoordig is het haast niet meer nodig om goed te kunnen spellen. Alle applicaties verbeteren de woorden voor je. Spellingcontroles staan standaard ingesteld in je smartphone en andere digitale goodies. Bespaar jezelf de schaamte en oefen je spelling op papier!