Dit zijn de vijf mooiste wandelroutes in Vlaanderen

Dit zijn de vijf mooiste wandelroutes in Vlaanderen
  1. Bewandel het Zwin 

Het Zwin is een van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen. De Zwinwandelroute is 12 kilometer aan diverse natuurgebieden in Knokke-Heist. Er valt zoveel te zien! Zo kan je ronddwalen door het Koningsbos en de Hazegraspolder ontdekken. West-Vlaamse schoonheid ervaar je tijdens het bewonderen van het uitzicht over de Zwinvlakte.

  1. De Blankaart in Diksmuide

Het waterrijke gebied van de Blankaart trekt al jaren diverse watervogels aan. De laaggelegen weiden en hooilanden vormen de basis voor de 10 kilometer lange Blankaartwandelroute. Het centrum van het natuurgebied is enkel over het water bereikbaar. Laat je op een fluisterboot door het moeras reizen en bewonder de natuur.

  1. Havens in Antwerpen

Een wandeling door de Antwerpse haven? Dan ben je bij de Opstalvallei aan het juiste adres. Het natuurgebied ligt verstopt tussen Berendrecht en de haven. Bezoek de oudste dijken in Vlaanderen langs het 7 kilometer lange wandelpad. Die start in het Reigersbos, waar je een paar reigers kunt zien.

  1. Back in time in de Voerstreek

Aanschouw de pittoreske boerderijen en nostalgische huizen. De tijd bleef stilstaan in de Voerstreek. De Bronnenwandeling van 8 kilometer toont je de mooiste velden, kastelen en bossen in Limburg.

  1. Het Kravaalbos in het Pajottenland

Het Kravaalbos ligt in de buurt van Aalst en Opwijk en dit gebied maakt deel uit van het eeuwenoude Koolwoud. Het Hallerbos en het Zoniënwoud horen hier ook bij. Laat je verrassen door de vele bronnen en beekjes. Tijdens de herfst maak je zelfs kans om een rode eenhoorn te spotten.