Dit zijn de trends voor de komende herfst en winter

Dit zijn de trends voor de komende herfst en winter

Moderne cowgirl

AFP / P. Kovarik

Laarzen, cowboyboots en lieslaarzen zijn een must have voor elke cowgirl. Dat geldt trouwens ook voor high waist jeans, franjes, westernhemden, brede riemen en poncho's.

Een streepje oranje

Foto AFP

Oranje-accenten vierden hoogtijd in de defilés voor de herfst- en wintercollecties van 2018. Oranje is misschien altijd makkelijk te combineren, maar wel supertrendy dit najaar.

Oversized

AFP / A. Jocard

In de lijn van de sportsweartrend pakken heel wat merken voor hun herfst-wintercollectie uit met klassieke, al dan niet gewatteerde bodywarmers in XXL-versie.

Futurisme

AFP / F. Guillot

Sommige modehuizen steken de bodywarmer in een modern en zelfs futuristisch – ahum – jasje. De herwerkte snitten, de asymmetrie, de materialen en vooral verhoudingen creëren unieke modellen.

Ruitjes zijn terug

AFP / M. Medina

Deze herfst staat in het teken van prints. Dierpatronen, pieds-de-poule, strepen en artistieke designs zijn stevig in opmars. Maar de ster van het najaar is ongetwijfeld de Schotse ruit in allerlei vormen en kleuren.

Be wild

AFP / N. Hallen

De zomertrend van wildlifeprints is nog lang niet uitgewoed. Alles passeert de revue: panters, zebra's, slangen… Zelfs imitatiebont is back!

Pailletten

AFP / N. Hallen

Pailletten zijn meer dan ooit trendy. De catwalks fonkelden met allerlei creaties: van een subtiele glittertoets tot een volledige maskage!

Twin Peaks 

Foto AFP

H&M stelt Neo Noir Chic voor, zijn nieuwe herfst-wintercollectie. Met veel aandacht voor een dromerige esthetiek, geïnspireerd door de cultserie Twin Peaks uit de jaren 90. De collectie bestaat uit wijde blouses met gestrikte kraag, mannelijke jassen, zijden jurken en gebreide truien met retromotief.