Dit zijn de tien leukste honden op Instagram

Dit zijn de tien leukste honden op Instagram

Uit een onderzoek in 2011 bleek dat in Groot-Brittannië een op de tien huisdieren een eigen account heeft op Twitter, Facebook en Youtube. Anno 2016 is deze trend ook overgevlogen naar Instagram. Precieze cijfers hebben we niet, maar deze acht accounts zijn wel de moeite waard om te volgen.

1. Maverick Poser, 124.000 volgers

Jingle Bulls, Jingle Bulls, Jingle all the way ? We spotted some rare BullDeer in San Francisco today & gave them kisses and butt scratchies. (Outfits made by our very talented friend @uauhdogs ??)

A photo posted by Maverick • Xena • Shelby (@maverick_poser) on

De schattige viervoeter Maverick woont samen met Xena (foto links) en Shelby (midden). Ze zien er misschien gevaarlijk uit, maar eigenlijk zijn deze bulldogs brave goedzakken.

2. Cutie and the Beast, 218.000 volgers

When your bodyguard is also your best friend ????

A photo posted by Siena and Buddha (@cutieandthebeast) on

Het jonge meisje Siene en haar Doberman Buddha zijn onafscheidelijk. Het is niet moeilijk om te zien waarom dit schattige duo zoveel aandacht krijgt. De tweejarige Dobermannlaat Siena geen moment alleen, en vergezelt haar als ze naar de kapper gaat, als ze leest, slaapt, speelt en skateboardt.

3. Goldens of Chicago, 15.800 volgers

With Mum and aunty Sasha. They are simply the best! ?

A photo posted by @goldens_of_chicago on

The Chicago Goldens zijn een van de leukste hondenfamilies om te volgen. Op het account zie je geregeld schattige foto's of video's van de zeven kleine puppy's die leren lopen en spelen.

4. Crusoe Dachsund, 121.000 volgers

Poll: does your dog prefer to poop on concrete or grass?

A photo posted by Crusoe the Celebrity Dachshund (@crusoe_dachshund) on

Crusoe the Celebrity Dachshund is een van de bekendste teckels op onze planeet. Hij heeft niet alleen 121.000 volgers achter zich geschaard op Instagram, maar hij heeft ook al een boek uitgebracht en zich kandidaat gesteld om president te worden van Amerika.

5. The Real Zappa, 50.200 volgers

Zappa is misschien niet de knapste van de hoop, maar schattig is ze wel. Zo heeft de Italiaanse windhond bizar grote ogen en bengelt haar tong voortdurend uit haar bek, maar dat aparte aanzicht heeft de hond al heel een hele resem fans opgeleverd.

6. Chutney muttney, 30.000 volgers

Deze twee teckels zijn de beste maatjes, verkleden zich maar al te graag als een sappige hotdog en hebben als geen ander de puppy eye look onder de knie.

7. Yogurt the Pirate, 130.000 volgers

My signature costume ?

A photo posted by Yogurt The Pirate Dog (@yogurt_thepirate) on

Chihuahua's zijn sowieso niet moeders mooiste, maar Yogurt is een geval apart. Doordat ze slechts één oog heeft, wordt ze ook wel Pirate Dog genoemd.

8. Puppy of the day

Last but not least is er nog het account Puppy of the day. Zoals de naam al doet vermoeden, posten ze voortdurend een andere puppy om je dag op te fleuren.