Dit zijn de perfecte dansbewegingen om vrouwen mee aan te trekken

Dit zijn de perfecte dansbewegingen om vrouwen mee aan te trekken

Een internationaal team van Europese wetenschappers hebben precies bepaald welke specifieke dansbewegingen vrouwen willen zien van mannen op de dansvloer.

Volgens The Washington Post hebben onderzoekers 30 mannen gedurende 30 seconden laten dansen. Ze werden niet verteld hoe ze moesten dansen, ze moesten gewoon improviseren. De dansbewegingen werden geregistreerd en vervolgens omgezet naar een geslachtsloos computer avatar.

Daarna moesten 37 vrouwen elke avatar een score geven op de dansbewegingen. In de eerste video hieronder vind je welke dansbewegingen de vrouwen de hoogste score gaven. De tweede toont de laagst gewaardeerde moves.

De onderzoekers concludeerden al snel dat bewegingen waarbij hoofd, romp, nek en rechterknie actief zijn het meeste aantrekkelijk werden bevonden.

Voor linkshandigen is het onderzoek geen goed nieuws. Zij bewegen hun linkerbeen namelijk vaker dan hun rechter, maar dat wordt door vrouwen niet gewaardeerd. Vermoedelijk omdat ze dat doen denken aan de uitspraak "twee linkervoeten hebben".

Armbewegingen hebben weinig tot geen impact op de manier waarop de dansers werden beoordeeld.

Lees ook

Lees ook