Dit zijn de nieuwe data voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Dit zijn de nieuwe data voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Wielerfans zullen er nog even op moeten wachten, maar er zal dit jaar nog een Ronde van Vlaanderen gereden worden, dat heeft de Internationale Wielerunie UCI gemeld. Vlaanderens Mooiste zal op zondag 18 oktober gereden worden. Twee weken daarvoor is het aan die andere Belgische wielermis, Luik-Bastenaken-Luik. De Binckbank Tour (9 september-3 oktober), Waalse Pijl (30 september), Gent-Wevelgem (11 oktober), Dwars door Vlaanderen (14 oktober) en de Driedaagse Brugge-De Panne (21 oktober) zijn de andere Belgische wedstrijden op de kalender.

Roubaix een week na Vlaanderen

Milaan-Sanremo is op zaterdag 8 augustus, een week na de opening van het seizoen met de Strade Bianche, nog altijd het eerste monument op de kalender. Dan volgen Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober), De Ronde van Vlaanderen (18 oktober), Parijs-Roubaix (25 oktober) en de Ronde van Lombardije (31 oktober).

De Tour de France wordt zoals eerder aangekondigd van 29 augustus tot 20 september gereden. In die periode vinden ook de Tirreno-Adriatico, de GP Québec (11 september) en de GP Montréal (13 september) plaats. Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race (10 oktober), Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Driedaagse De Panne-Koksijde, en Parijs-Roubaix hebben dan weer de concurrentie van de Ronde van Italië (3-25 oktober), die bovendien overlapt met de Ronde van Spanje (20 oktober-8 november). Die laatste rittenwedstrijd sluit het seizoen af.