Dit zijn dé interieurtrends voor 2017

Voor veel interieurliefhebbers is Pinterest de inspiratiebron bij uitstek. Wie trends als eerste wil spotten, is er dus aan het juiste adres. Om het ons nog gemakkelijker te maken heeft Pinterest de opvallendste interieurtrends voor 2017 alvast gebundeld.
door
Mare
Leestijd 1 min.

XL huiskamerplanten

Foto's Pinterest

De zogenoemde urban jungle is altijd al erg in trek geweest, maar in vergelijking met vorig jaar zit de populariteit van huiskamerplanten stevig in de lift. Volgens de statistieken van de sociaalnetwerksite is het aantal huiskamerplanten maar liefst 260% toegenomen. Vooral de planten die het – letterlijk – breed laten hangen zijn erg populair

Marine-en diepblauw

Hoewel de strakke Scandinavische woonstijl nog niet helemaal gepasseerd is, zien we dat de bijbehorende witte interieurs stilaan worden vervangen door donkerblauwe, diepblauwe en marineblauwe varianten.

Houten accenten

Wie opteert voor meer hout in huis, kiest voor meer warmte. In plaats van houten vloeren en houten meubels, installeren steeds meer mensen blijkbaar ook houten tegels. Een opvallende trend die je huis meteen een rustige en karaktervolle uitstraling geeft.

Originele nachtkastjes

Wie zijn slaapkamer een make-over wil geven, begint blijkbaar met het nachtkastje. De zoekopdrachten naar ‘nachtkastjes' namen met maar liefst 721% toe. Vooral zelfgemaakte, originele nachtkastjes zijn populair.

Boerenstijl

maken steeds vaker plaats voor een rustieke boerderijstijl. Denk aan gezellige tapijten, stevige houten meubels en grote schilderijen. In vergelijking met vorig jaar werd dit boereninterieur 40% vaker opgezocht.

Hygge

Wie nog nooit van het woord ‘hygge' gehoord heeft, moet de afgelopen maanden onder een steen geleefd hebben. Het begrip is komen overwaaien vanuit Denen en staat voor gezelligheid in de vorm van kussens, kaarsen en een knisperende haardvuur. Perfect om die winterse buien uit het hoofd te verdrijven.

Behangpapier van marmer

Iedere zichzelf respecterende Instagrammer heeft ergens op z'n account wel een plaatje met een marmeren tafel, smartphonehoes of onderzetter. In 2017 zien we echter dat ook marmeren behangpapier stevig in opmars is. Op Pinterest werd er alleszins drie keer vaker naar gezocht dan vorig jaar.

Last but not least… Koper als vervanger voor goud

Goud en rosé-goud waren de trendkleuren voor 2016, maar intussen is koper klaar om die rol over te nemen. Deze kleurschakering is iets minder opvallend en iets minder kitsch dan z'n voorganger, waardoor het in elk interieur tot z'n recht komt.