Dit zijn dé haartrends voor de lente- en zomermaanden

Dit zijn dé haartrends voor de lente- en zomermaanden

Retro en ultravrouwelijk

Voor haar ‘Audacieuse' collectie grijpt Camille Albane naar ‘ultravrouwelijke uitdunning' en naar de seventies. Deze coupe met afgeronde contouren stopt bij de hals en volgt de laatste mode met een gedestructureerd effect, uitgedunde punten en een pony tot net boven de ogen. Supervrouwelijk, maar ook natuurlijk en resoluut modern.

Jean Louis David laat vrouwen hun verschillende facetten verkennen en spelen met hun look. Zoals deze vrouwelijke retrocoupe ‘Rock Nineties'. Een gedegradeerde en uitgedunde carré in verschillende modellen: ultravolumineus, met een gekapt of ongekapt effect voor een streepje grunge, of steil met losse mèches voor een casual rocklook.

Mannelijk-vrouwelijk

Als officiële partner van het Filmfestival van Cannes besliste Dessange zijn collectie te ontwerpen in het teken van de zevende kunst met kapsels die recht van de rode loper komen. Zoals deze eighties jongenssnit, met net genoeg volume voor een perfecte, chique en natuurlijke M/V balans.

Je kon er niet naast kijken tijdens de lente-zomerdefilés: jongenscoupes zijn dit seizoen erg in bij heel wat ontwerpers. Ook bij Sacai, waar veel modellen te zien zijn met erg korte haren of een mannelijk-vrouwelijke coupe.

Kleur, tussen naturel en excentriek

Voor hun kleuren volgen de merken dezelfde lijn. Diversiteit troef, maar wel met het accent op twee tegengestelde trends: naturel en gewaagd.

Saint Algue surft op die eerste golf, met de kleur ‘bronde'. Een techniek die recht uit Hollywood komt en speelt met ontkleurde neklengtes en punten, voor een zomers zonne-effect.

Schwarzkopf Professional gaat resoluut voor durf en contrast, met een blonde of ontkleurde basis en flashy tinten op enkele lokken. Daarvoor gebruikt het merk zijn Igora ColorWorx kleuring, in zeven felle en dynamische tinten: roze, rood, oranje, groen, blauw, geel en paars. Laat de zomer maar beginnen!