Dit zijn de grootste afknappers bij mannen en vrouwen

Dit zijn de grootste afknappers bij mannen en vrouwen

De Western Sydney University en de University of Florida hebben verschillende studies uitgevoerd om na te gaan wat de grootste afknappers zijn bij mannen en vrouwen. Over het algemeen kwamen ze te weten dat vrouwen meer afknappers hebben dan mannen. Mensen die een hoge dunk hebben van zichzelf, hebben ook meer struikelblokken.

In één studie moesten 92 deelnemers aangeven wat de grootste afknappers waren voor een korte en lange relatie. Wat blijkt? Mensen die op zoek zijn naar the real deal nemen de benen als hun vlam woedeaanvallen heeft, onbetrouwbaar is of van meerdere walletjes eet. Mensen die niet per se een serieuze relatie willen, zijn ietwat oppervlakkiger en gruwelen van een slechte adem en slechte hygiëne. "Wie op zoek is naar een avontuurtje en een tandenborstel heeft, kan met andere woorden op beide oren slapen", zei Gregory Webster, professor sociale psychologie aan de University of Florida, tegen The Wall Street Journal.

Lire aussi

In een tweede studie moesten 5.541 vrijgezellen negatieve karaktertrekken opsommen en aangeven op welke eigenschappen ze afknappen als ze op zoek zijn naar een serieuze relatie. Volgens de onderzoekers gaven zowel de mannen als de vrouwen gelijkaardige antwoorden: slordig en lui zijn, zijn de grootste afknappers. Te veel aandacht vragen sluit de top drie af. Terwijl vrouwen een man zonder gevoel voor humor onaantrekkelijk vinden, laten vrouwen met een laag libido een slechte indruk achter bij mannen. Daarnaast vinden mannen het ook bloedirritant als vrouwen te veel praten.

[polldaddy poll="9162397"]