Dit zijn de finalisten van De Nieuwe Lichting

Dit zijn de finalisten van De Nieuwe Lichting

Naar goede gewoonte heeft Studio Brussel voor elk wat wils gezorgd. Een korte introductie.

1. Black Leather Jacket

De eerste in het rijtje finalisten zijn de garagerockers van Black Leather Jacket uit Essen. Inspiratie voor hun muziek halen ze vooral uit het weekend en het leven, wat resulteert in een opgewekte en energieke sound. Niet voor muurbloempjes.

2. Amazumi

Voor de Nepalese Amazumi (foto rechts) zich definitief in België vestigde, reisde ze zowat de hele wereld rond. Ondanks haar zachte uitstraling ontpopt ze zich op het podium tot een echt showbeest en brengt ze hiphop van de bovenste plank. Ook hier is stilzitten geen optie.

3. Kai Wén

De Brugse rapper Kai Wén kwam voor de eerste keer in aanraking met muziek toen hij nog in het kinderkoor zat. Gelukkig bekeerde hij zich niet tot god, maar tot snedige R&B en deep trap met een zwoel nintiesgevoel. Aanstekelijk!

4. Ludoviq

Pharrell Williams en James Blake zijn zijn grote voorbeelden, een wereldtournee zijn grote wens. Toch maakt Ludoviq absoluut geen doorsneemuziek. Zijn single ‘Reminisence' laat zich niet zo gemakkelijk labelen en zweeft ergens in het brede universum tussen pop en gospel. Uniek!

5. Me & The Critters

Jelle Van Troostenberghe is de drijvende kracht achter Me & The Critters. Met zijn loepzuivere stem en trefzeker gitaargetokkel probeert hij zich een weg naar het hart van de luisteraar te bannen. Of dat ook effectief lukt? Aan jou om te oordelen op 3 februari.

6. Tamino

Die debuutplaat moet nog komen, maar de Antwerpse Tamino schrijft al liedjes sinds z'n veertiende. Afgaande op zijn single ‘Habiba', zouden we zijn muziek het best omschrijven als donkere melancholie die gedragen wordt door een sterke stem. Kippenvel? Check!

7. The lighthouse

De Leuvense band The Lighthouse brengt dan weer ongegeneerde vrolijkheid. Zelf vatten ze hun muziek samen als opgewekte indiepop die flirt met elektronica. Hun grote voorbeelden zijn The Wombats, Two Door Cinema Club en The 1975, stuk voor stuk bands met een hoog entertainmentgehalte. Ons eerste gedacht? Tot op de festivalweide!

8. Tundra

De laatste finalist is de Gentse Tundra, die een mix brengt van minimalistische elektropop en zwoele R&B. Een interessante combinatie die erg dansbaar én radiovriendelijk is. We kijken alvast uit naar vrijdag.

[polldaddy poll="9652562"]

Stemmen op jouw favoriet kan nog tot en met 3 februari. Dan spelen ook alle bands in de Ancienne Belgique in Brussel.