Dit zijn de favoriete winterbestemmingen van de Belg

Dit zijn de favoriete winterbestemmingen van de Belg

1. Quebec, Canada

Op zoek naar zon? Dan moet je niet in Quebec zijn. Toch staat de stad bovenaan het lijstje van favoriete winterbestemmingen. In de Canadese stad wordt het in de winter ijskoud, maar dat draagt bij aan de charme. Bovendien is het een veelzijdige bestemming. Je kan er skiën, cultuur opsnuiven, wellnessen of het wintercarnaval bezoeken. Ideaal als jij en je vrienden het maar niet eens kunnen worden.

https://www.instagram.com/p/BrOL30HAL1W/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Wenen, Oostenrijk

Wenen is niet alleen betoverend mooi, het is ook nog eens vlakbij huis. Enkele uurtjes vliegen en je bent er. Uiteraard kan je je uitleven op de talloze kerstmarkten, maar wist je dat het in de winter ook balseizoen is in Wenen? Dans dus tot in de vroege uurtjes, slaap lekker uit en verwarm je bij een van de vele kerstkramen.

https://www.instagram.com/p/BrbHG2qBK-W/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Bergen, Noorwegen

Bergen is net zoals Quebec een manusje-van-alles. In de Noorse stad kan je terecht voor winkelplezier, cultuur en natuur. De ligging aan het water zorgt voor een aparte sfeer en de bergen zijn in Bergen nooit veraf. Skiërs halen hun hart op in het nabijgelegen Voss en de studenten zorgen voor een levendige sfeer in de stad.

https://www.instagram.com/p/BfTS8tHg8ED/?utm_source=ig_web_copy_link

4. Lapland, Finland

Op zoek naar drukte? Dan moet je absoluut niet in Lapland zijn. Het is de meest noordelijke regio van Finland. Buiten sneeuw, bossen, sprookjesachtige hutten en eindeloze luchten zal je hier weinig vinden. Ideaal voor zij die er even tussenuit willen of zij die een glimp van het Noorderlicht willen waarnemen.

https://www.instagram.com/p/BrQXcRChS4N/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Phuket, Thailand

Eindelijk zon. Phuket, het grootste eiland van Thailand, is de enige zonnige bestemming op het lijstje. De reden om hier naartoe te trekken, mag dan ook duidelijk zijn. Snorkelen, zonnen, zwemmen, bootje varen... We kunnen er in België tijdens de winter alleen maar van dromen.

https://www.instagram.com/p/BrCpBEBlYTU/?utm_source=ig_web_copy_link