Dit zijn de beste, budgetvriendelijke reisbestemmingen

Dit zijn de beste, budgetvriendelijke reisbestemmingen

Het plannen van een reis is het zaak van een evenwicht te zoeken tussen exotische droombestemmingen en reisdoelen die passen binnen je budget. Om die keuze gemakkelijker te maken, stelde Lonely Planet een top tien op van de beste, betaalbare vakanties.

De lijst:

  1. Nepal
  2. Namibië
  3. Portugal
  4. Venetië
  5. Hongarije
  6. Belize
  7. Marokko
  8. Rusland
  9. Australië
  10. Verenigde Staten

Helemaal bovenaan staat Nepal. Het land daverde nog niet zo lang geleden op zijn grondvesten door een hevige aardbeving en snakt naar de inkomsten uit toerisme. Lonely Planet prijst het land aan omwille van de wereldbekende wandeltochten en ondergewaardeerde natuur. Die zou je minder dan 50 dollar per dag kunnen ontdekken.

Drie Europese bestemmingen

Een opmerkelijke tweede is Namibië. Het Afrikaanse land staat al langer bekend om zijn prachtige nationale parken en safari's, maar de reden voor de hoge notering is eerder fiscaal. De Namibische dollar is de laatste jaren sterk afgenomen in waarde, waardoor het nu voordelig is om dat deel van het Zwarte Continent te bezoeken.

Wat opvalt is dat de lijst drie Europese bestemmingen telt. Venetië lijkt tussen Portugal en Hungarije de vreemde eend in de bijt, maar de reisgids is een grote fan van de Italiaanse stad. De door kanalen omgeven straatjes zijn heel toeristisch en dus prijzig, maar Lonely Planet raadt je aan goed te zoeken op sites zoals Airbnb. Daar kan je nog steeds rekenen op scherpe prijzen.