Dit zijn de beste aprilgrappen uit de media

Dit zijn de beste aprilgrappen uit de media

1 april is naar jaarlijkse gewoonte een verschrikkelijke dag voor iedereen die met nieuws bezig is. Door de ongelooflijke en hilarische berichten die je dagelijks te lezen krijgt, is tegenwoordig de aprilgrap niet meer te onderscheiden van sommige echte berichten. Hieronder volgen de beste aprilgrappen uit de media over de hele wereld. Sommige zijn duidelijk, over andere twijfelen we nog steeds.

Ongetwijfeld had u die van ons al ontdekt, of dacht u echt dat we vanaf nu het licht op blauw gingen zetten?

Zayn Malik/One Direction

Zayn Malik was een dankbaar slachtoffers voor grappenmakers. Malik, die vorige week One Direction verliet en een solo-carrière zou najagen, was het onderwerp van meerdere aprilgrappen.

Zo zou hij volgens een aantal grappenmakers vandaag overleden zijn. De hashtag #RIPZaynMalik ging snel viraal omdat het leek alsof de BBC het bericht had gemaakt. Iets waar de fans die al een gebroken hart hadden door zijn beslissing, niet mee konden lachen.

Malik was ook het onderwerp van een andere aprilgrap. Deze keer was het Pink News die de beslissing van de muzikant aangreep om er de spot mee te drijven. Pink News berichtte dat Olympisch zwemmer Tom Daley de plaats van Zayn Malik bij One Direction zou innemen. "Ik heb al langer het gevoel dat duiken niet mijn ding is. Ik wil iets doen dat creatiever is. Ik ben al heel lang fan van de groep en ik heb een oogje op Harry. Ik kijk er dus naar uit om met hem samen te werken."

Smaakvolle schermbeschermer

The Telegraph meldde dat het Maleisische communicatiebedrijf Maxis een geniale uitvinding heeft ontwikkeld. Het gaat om een schermbeschermer die gemaakt is van pigment bevattende cellen die worden verkregen uit een octopus. De schermbeschermer staat toe om Instagramfoto's en Facebookposts te proeven. "Het dier kan van kleur veranderen en is ook zeer lekker," verklaarde het bedrijf.

Google zet alles op zijn kop

Google heeft elk jaar verschillende aprilgrappen. Je zal al wel gezien hebben dat je op de kaarten van Google Maps PacMan kan spelen in straten over heel de wereld. Dat is niet echt een grap, maar louter een leuke toevoeging want het werkt verrassend goed.

De echte grap is com.google. Alles wat je intypt in de zoekmachine op de website wordt achterstevoren geschreven. Google heeft zelfs een goede reden verzonnen voor de zoekmachine. Volgens het bedrijf is het tijd dat mensen nadenken over wat ze doen en is het belangrijk om eens achterom te kijken. Daarom hebben ze vanaf vandaag com.google gelanceerd. "De zoekmachine geeft ons de gelegenheid om na te denken over onze inspanningen door de resultaten eens op hun kop te zetten."

Nieuwe bankbiljetten

The Sun wint de prijs voor de best gephotoshopte aprilgrap. De krant publiceerde een artikel waarin verteld werd dat het gezicht van Simon Cowell, het bekende jurylid, op de briefjes van 5 pond zal prijken. Volgens de krant hebben de banken wel besloten dat het onnozel zou zijn om er meer dan 100.000 af te drukken waardoor het biljet erg exclusief is. Cowell werd zelf ook geciteerd. "Ik heb zoveel geld verdiend dat ik blij ben dat ik iets kan teruggeven aan dit land. Oh, en ga zorgvuldig met mij om."

Overnachten in historisch monument

Volgens Telegraph Travel wordt de scheve toren van Pisa binnenkort omgevormd tot een luxe hotel. Volgens hun bron zijn de ontwikkelaars ervan overtuigd dat rijke vakantiegangers prijzen tot 20.000 euro per nacht zouden willen betalen om in dergelijke historische omgeving te kunnen overnachten.

The Force bestaat

CERN, het wetenschappelijk centrum in Zwitserland, heeft bevestigd dat The Force uit Star Wars echt bestaat.

Fijnstofzuiger

De Bond Beter Leefmilieu komt een fijnstofzuiger.

En volgens het studentenblad Veto gaat rector Torfs terug naar de politie, en meer bepaald naar de N-VA