Dit zijn de 5 meest spannende miniseries op Netflix

Dit zijn de 5 meest spannende miniseries op Netflix

Je kunt niet naar de kroeg, de fitness is gesloten, er is geen sport op tv en je mag zelfs niet op bezoek bij je maten. Wat moet je dan? Precies, Netflix aanslingeren. Wij hebben alvast vijf spannende miniseries voor je gevonden waar je in een weekend (of zelfs binnen een dag) doorheen bent.

1. Bodyguard

Aantal afleveringen: 6

Totale speelduur: 6 uur

Als er één miniserie is die ons meteen te binnen schoot, dan is het Bodyguard. Deze serie met Richard Madden verscheen in 2018 en geeft een nieuwe dimensie aan het woord spannend. We volgen in Bodyguard een oorlogsveteraan die een terreuraanslag verijdelt en vervolgens bodyguard wordt van een politica met nogal extreme opvattingen die op de kill list van menig terrorist staat. Het resultaat is één van de beste series op Netflix.

2. The Spy

Aantal afleveringen: 6

Totale speelduur: 5 uur en 20 minuten

Je kent hem waarschijnlijk als Ali G, Borat en The Dictator, maar Sacha Baron Cohen heeft ook een serieuze kant. In The Spy speelt hij een Israëlische geheime agent in de jaren ‘60. Zijn missie is om de Mossad te bespioneren en gaat daarvoor undercover in Syrië. Een spannende politieke thriller die bewijst dat Sacha Baron Cohen veel meer is dan alleen een grappenmaker.

3. Giri/Haji

Aantal afleveringen: 8

Totale speelduur: 7 uur en 30 minuten

Een eigen serie van Netflix die vorig jaar veel lof kreeg is Giri/Haji. Deze Original gaat over twee broers. De een is een nette politie inspecteur die in Tokio werkt, de ander een meedogenloze huurmoordenaar van de Japanse maffia. Beiden komen elkaar weer tegen in Londen waar een maffia-oorlog op het punt van uitbreken staat. De perfecte opzet voor een spannende serie vol actie en plotwendingen.

4. Dracula

Aantal afleveringen: 3

Totale speelduur: 4 uur en 30 minuten

Netflix winkelt regelmatig bij de BBC. Zo verscheen begin dit jaar de Britse serie Dracula op de streamingdienst. Een nieuwe vertelling van het welbekende verhaal van Bram Stoker. We gaan dus terug naar het Victoriaanse Londen zo rond het einde van de negentiende eeuw. Dit is namelijk het speelveld waarin Dracula het opneemt tegen vampierjager Van Helsing. Een zeer geslaagde en vooral duistere hervertelling van een legendarisch verhaal.

5. Maniac

Aantal afleveringen: 10

Totale speelduur: 6 uur en 30 minuten

Een miniserie die zich minder makkelijk laat omschrijven is Maniac. In deze Netflix-serie duiken we namelijk dieper in de menselijke geest. Maniac gaat over twee mensen, gespeeld door Jonah Hill en Emma Stone, met psychische problemen die zich aanmelden voor een wetenschappelijk onderzoek. Dit gaat alleen wel een stuk verder dan praatsessies en hypnose.