Dit zijn de 5 meest invloedrijke vrouwen op aarde

Dit zijn de 5 meest invloedrijke vrouwen op aarde

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft een lijst van de 100 meest invloedrijke vrouwen naar buiten gebracht. De vrouwen werden beoordeeld op hun vermogen, hun invloed op de media en hun impact op de wereld in haar geheel. Hier is een selectie van de top tien:

1. Voor het vijfde jaar op rij bekleedt Angela Merkel, de Duitse bondskanselier, de eerste plaats. Deze verdiende ze omdat ze in december een derde mandaat voor vier jaar kreeg in een van de meest bloeiende economieën van Europa. Dat maakt van haar het langst dienende EU-hoofd. In 2014 zou ze overigens op nummer vijf van de lijst van meest invloedrijke personen staan.

2. Amerikaans politica en vrouw van voormalig president Bill Clinton, Hillary Clinton, volgt. Ze krijgt deze plaats omdat ze met haar verkiezingscampagne voor 2016 een grote voorsprong nam op de andere kandidaten. Meer dan 8 miljoen euro kon ze ermee ophalen. Bovendien is ze de eerste First Lady die presidentskandidaat wordt.

3. Filantroop en vrouw van Microsoft-topman Bill Gates, Melinda Gates, krijgt de derde plaats. Ze stichtte samen met haar man de weldadigheidsorganisatie Bill & Melinda Gates Foundation, waar ze veel prijzen en geld mee ophaalde.

4. Janet Yellen, Amerikaans econoom en voorzitter van de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, valt met haar vierde plaats net buiten de top drie. Ze werd in 2014 het eerste vrouwelijke hoofd van de bank.

5. Als eerste vrouwelijke hoofd van de Amerikaanse autofabrikant General Motors, komt Mary Barra makkelijk op nummer vijf. Ze steeg twee plaatsen, nadat ze in 2014 de zevende plaats kreeg

Het magazine verwelkomde negentien nieuwkomers op de lijst, waaronder de Amerikaanse popzangeres en songwriter Taylor Swift. Met haar 25 levensjaren behaalde ze zonder problemen de 64e plaats.

Beyoncé Knowles is de hoogst scorence zangeres. Zij komt op plaats 21 te staan nadat ze meer dan 90 miljoen euro ophaalde met haar optredens in het voorbije jaar.

De volledige lijst kan je hier bekijken.