Dit wist je nog niet over vliegtuigen

Dit wist je nog niet over vliegtuigen

Alcohol

Aan de douane wordt er vaak eten en drinken afgenomen van de reizigers. De alcohol die het personeel weet te bemachtigen, drinken ze achteraf vaak zelf op. Volgens Jason Harrington, een medewerker van de douane in een Amerikaanse luchthaven, gaat de geconfisqueerde alcohol 's avonds met het personeel mee naar huis.

Goedkoopste tickets

Ruim op voorhand boeken is natuurlijk het goedkoopst, maar dat wordt steeds minder gedaan. Vliegticketaanbieder Skyscanner merkte op dat de tickets het goedkoopst zijn op de dinsdagmiddag van de week voor het vertrek van de vlucht.

Blikseminslag

Gemiddeld wordt een vliegtuig zo'n twee keer per jaar geraakt door een bliksemschicht. Het toestel is zo ontworpen dat de passagiers daar weinig tot niets van merken.

Tafeltjes

De uitklapbare tafeltjes worden vaak niet grondig gereinigd waardoor ze de meeste bacteriën bevatten aan boord. Zeker wanneer je voorganger lag te kwijlen op het tafeltje tijdens de vorige vlucht, hou je maar beter het tafeltje toe.

Achtergelaten goederen

Gek genoeg worden er soms spullen achtergelaten op de luchthaven. Denk maar eens aan al die eenzame valiezen die nog ronddraaien op de transportband bij het afhaalpunt. Daar zat al eens een cheque van meer dan 63.000 euro in, een bruidsjurk, diamanten en een horloge van het merk Rolex. Dat berichtte de Daily Telegraph.  De spullen die niet afgehaald worden na 90 dagen, worden geveild of weggeven aan een goed doel.

Voedsel

De maaltijden op het vliegtuig zijn niet de lekkerste ter wereld. De druk die je ervaart in de lucht zorgt ervoor dat je minder proeft. Verder krijgen piloten een andere maaltijd dan de passagiers omdat het risico op een voedselvergifting minimaal moet zijn voor hen. En wij dan ?!

Hergebruikte koptelefoons

Ze komen altijd recht uit een gesloten verpakking, dus de hoofdtelefoons lijken nieuw. Niets in minder waar, want ze worden gereinigd en opnieuw verpakt.

Vreemde medepassagiers

Het is de gewoonte om ook lijken te vervoeren met een lijnvlucht. Vaak ligt er dus een lichaam van een dode in de bagageruimte, soms zelfs meerdere. Misschien denk je daar liever niet aan wanneer je in de paasvakantie op een vliegtuig stapt.

Foto: Pixabay