Dit willen kinderen later worden als ze groot zijn

Dit willen kinderen later worden als ze groot zijn

Voor het jaarlijkste Fatherly Imagination Report is aan 500 Amerikaanse kinderen onder de tien jaar gevraagd wat ze later willen worden. De meesten dromen van een carrière als topsporter. De tweede plaats van het favorietenlijstje gaat naar dokter, de derde plaats naar "ik weet het niet".

Infografiek Fatherly

Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt dat er een duidelijk verschil blijft bestaan tussen de jongens en de meisjes. Het zijn vooral jongens die hun spieren willen laten rollen als topsporter, terwijl meisjes eerder kiezen voor een empathische carrière als dokter. Opvallend is bovendien dat meisjes meer dan ooit wetenschapper willen worden.

"Ook al zijn we in de wolken met het feit dat meer meisjes kiezen voor een beroep als dokter en wetenschapper, was het toch verrassend hoe weinig jongens en meisjes gemeenschappelijk hebben", licht Fatherly-oprichter Isaac Simon toe. "Terwijl jongens massaal kozen voor een carrière als professionele atleet, wou bijna geen enkel meisje de sportieve toer opgaan. Andersom geldt dat ook voor het beroep van leerkracht."

Infografiek Fatherly