Dit weten we ondertussen over explosie bij Nederlands testcentrum

Dit weten we ondertussen over explosie bij Nederlands testcentrum

Het Nederlandse dorp Bovenkarspel is vanochtend opgeschrikt door een ontploffing bij het plaatselijke coronatestcentrum. Om 6u55 ontplofte daar een metalen pijp. Bij het incident vielen geen gewonden, maar er was wel schade aan vijf ruiten. Het explosief lag aan de buitenkant van het pand. De politie gaat ervan uit dat de 'teststraat' het doelwit was, aldus nog NOS.

Teststraat voorlopig gesloten

Het testcentrum was nog niet open toen de ontploffing zich voordeed. Omdat de politie een onderzoek uitvoert, is het nog niet duidelijk wanneer het centrum weer open kan. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden heeft alvast alle testafspraken voor woensdagochtend afgezegd, zo meldt RTL Nieuws.

Het centrum in Bovenkarspel, zowat vijftig kilometer ten noorden van Amsterdam, heeft een maximale capaciteit van 800 testen per dag. Het is niet de eerste keer dat testlocaties worden aangevallen in Nederland. Bij rellen wegens het instellen van de avondklok werd in januari een teststraat in Urk in brand gestoken. Ook in Breda en Hilversum werden al vernielingen aangericht.