Dit weten we al over de nieuwe iPhone

Dit weten we al over de nieuwe iPhone

Pas in september maakt Apple meer details bekend over de nieuwste iPhone. Maar traditiegetrouw draait de geruchtenmolen al op volle toeren en vliegen de speculaties ons rond de oren. Een overzicht.

Naar verluidt zou de nieuwste iPhone het levenslicht zien in september. Meer bepaald zou 25 september D-day zijn. Opmerkelijk is dat we niet alleen het raden hebben naar de releasedatum, maar ook naar de naam van het nieuwe toestel. Logischerwijs wordt de nieuwe generatie iPhone 6s gedoopt, maar omdat de nieuweling zoveel verschilt van de vorige iPhone is de kans groot dat de naam iPhone 7 wordt.

Net zoals de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, zal de nieuwe smartphone volgens de website MacRumors beschikbaar zijn in twee formaten. Hoogstwaarschijnlijk zal de iPhone 7 iets groter uitvallen. Dit komt mogelijks door het fraaie, nieuwe en meer duurzame aluminiumdesign.

Wat het design betreft, is het meest opvallende gerucht dat de ‘home-knop' zou verdwijnen. Of deze speculatie werkelijkheid wordt, is echter twijfelachtig. De roddel werd immers verspreid door Digitimes, een krant die wel vaker foute voorspellingen maakt als het gaat over nieuwe Apple-producten. Minder sceptisch staan we tegenover The Wall Street Journal. Die krant beweert dat Apple experimenteert met een roze versie van de iPhone. Wie altijd al een girly roze smartphone wou, moet dus de vingers kruisen.

Eén van de meest waarschijnlijke geruchten is dat de camera nog beter zou zijn. Volgens blogger John Gruber zou het zelfs gaan om «de grootste verbetering op cameravlak ooit». Zo zou het aantal megapixels verhogen van acht naar twaalf, wat effectief een grote sprong is. De frontcamera - ook wel de selfielens genoemd - zou een flash krijgen en een optie om panoramafoto's te maken. Ook de videofunctie wordt op punt gezet.

Verder betekent een nieuwe telefoon ook een betere processor en een gloednieuw besturingssysteem. Hoewel oudere iPads of iPhones moeite hebben met de meest recente besturingssystemen, zou iOS 9 daar nieuw leven in moeten blazen.