Dit weekend kan je veel vallende sterren zien

Vind je het leuk om vallende sterren te spotten? Dan moet je dit weekend vast en zeker eens naar de hemel kijken. De meteorenzwerm van de Perseïden bereikt de komende twee nachten z'n hoogtepunt.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Elk jaar kunnen we ons rond 12 augustus verwachten aan een regen van vallende sterren, die ook wel de Perseïdenzwerm genoemd wordt. In theorie zullen er in de nacht van zaterdag op zondag zo'n 27 vallende sterren per uur te zien zijn. De nacht daarna kan dat aantal zelfs oplopen tot 44.

Het is alleen duimen dat het weer geen roet in het eten gooit. Jammer genoeg ziet de weersverwachting er niet al te goed uit. Zo worden er veel wolkenvelden verwacht en kan het regenen. In de nacht van zaterdag op zondag is er wel kans op opklaringen.

Weg van stads- en maanlicht

Wie toch z'n kans wil wagen, zoekt best een plekje ver weg van het stadslicht. Wie zich installeert op een wei in de Ardennen of in Limburg heeft de meeste kans om enkele vallende sterren te zien. Ook tuur je best naar de hemel tussen zonsondergang en het moment dat de maan opkomt. Het maanlicht kan immers een spelbreker zijn.