Dit weekend is het Fashion Week in eigen land

De Fashion Weeks in Londen, Parijs en New York mogen dan achter de rug zijn, dit weekend viert de modewereld feest in eigen land.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

#Dagvandebelgischemode

Hoeveel Belgische modemerken kan jij opsommen? Juist ja, dat zijn er teleurstellend weinig. Uit een onderzoek van Creamoda blijkt zelfs dat 2 op de 3 Belgen geen enkel merk uit eigen land kennen. Om daar verandering in te brengen, lanceert het online modemagazine Belmodo de Dag van de Belgische mode. Bedoeling is dat jij in je kast op zoek gaat naar kledingstukken van Belgische makelij, er een foto van trekt en deelt onder de hashtag #dagvandebelgische mode. Zo krijgen onze Belgische merken één dag per jaar de aandacht die ze verdienen.

Brussels Fashion Days

Dit weekend wordt onze hoofdstad drie dagen lang omgetoverd tot een heus mode-imperium. Zo zijn er vier grote modeshows in de Horta-galerij en opent er een Fashion Pop Up Store van een dertigtal ontwerpers de deuren. Daarnaast kan je gaan luisteren naar Fashion Talks, workshops volgen of bij een gezellig drankje kennismaken met enkele Belgische ontwerpers. Dit jaar krijgt de Spaanse mode extra aandacht.

Meer info over het programma via dsbrusselsfashiondays.be.