Dit is wat je moet weten over de Party Trains tijdens het festivalseizoen

Dit is wat je moet weten over de Party Trains tijdens het festivalseizoen

Wie het al eens gewaagd heeft om met de auto naar een festival af te zakken, kent de problemen. Eerst sta je urenlang in de file en als je het terrein uiteindelijk bereikt, moet je vaak nog even wachten om een plaatsje op de parking te veroveren. Daarom is de festivaltrein een perfect alternatief.

"Tijdens het festivalseizoen leggen we speciale treinen in voor festivalgangers, de zogenoemde festivaltreinen", legt Jessica Pierrard, de communicatieadviseur van NMBS uit. Dit zijn treinen die zowel overdag als 's nachts speciaal worden ingelegd om alle festivalgangers van thuis naar het festival te brengen en omgekeerd. Daarbij zijn enkele van deze treinen zelfs uitgerust als echte Party Trains! Zodra de reizigers opstappen, worden ze ondergedompeld in een typische festivalsfeer. Denk daarbij aan gratis (fris)drank, muziek en een uitgelaten menigte medefeestvierders.

Welke festivals?

De Party Trains worden ingelegd voor Graspop, Rock Werchter, Dour, Pukkelpop, Les Ardentes en Laundry Day. Voor die eerste vier festivals gaat het om een trein die overdag spoort, maar op vraag van de organisatie van Les Ardentes en Laundry Day zal er 's nachts een Party Train worden ingelegd.

De muziek aan boord zal steeds in lijn liggen met het genre dat er op het festival in kwestie gedraaid wordt. Zo zal DJ Sem Thomasson vaste gast zijn op de Party Train richting Rock Werchter, Pukkelpop en Les Ardentes. Richting Graspop krijgen de reizigers het gezelschap van DJ Carl, een vaste waarde op het festival.

Praktisch

Voor alle praktische informatie over de exacte prijzen en dienstregelingen per trein, kan je terecht op detrein.be.

(mh)

Heb je nog geen festivalticket? Download de game op festivaltrain.be en maak kans op festivaltickets.