Dit is waarom jij moet beginnen met journaling

Dit is waarom jij moet beginnen met journaling

Wat is journaling?

Journaling kan je omschrijven als een dagboek, waar je eerder vertelt over je emoties, gedachten en ervaringen. Het is een self-care middel waarmee je jezelf persoonlijk ontwikkelt. Een plek waar je jezelf kan zijn, zonder grenzen en veroordelingen.

Het is een manier van zelf-ontdekking, en met jezelf te praten. Het is een tool van mindfullness. Wees aanwezig in het hier en nu, breng je gedachten op orde. Journaling heeft geen regels, dus je bent nooit fout bezig. Wees gewoon eerlijk met jezelf!

Waarom je vandaag moet starten

Om te leren wat je echt wil in dit leven moet je je gedachten en gevoelens op orde zetten. Journaling leert je om gedachten in controle te houden en zelfbewuster te worden.

Schrijven zorgt ervoor dat je zelf kan bepalen waar je je op focust. Begrijp en bestudeer je gevoelens door je ervan bewust te zijn. Eens je patronen herkent is het makkelijker om doelen op te stellen en die te doorbreken. Zelfreflectie zorgt ervoor dat je woord per woord snapt wie je écht bent vanbinnen.

Kriebelt het bij jou om te starten met schrijven? Neem een notitieboekje erbij en spendeer ongeveer een halfuurtje per dag om je gedachten op een rijtje te zetten.