Dit is waarom je spinnen beter niet dood maakt

Dit is waarom je spinnen beter niet dood maakt

The Washington Post voerde een onderzoek naar spinnen in vijftig huizen in North Carolina. Wat bleek? In elk huis zaten spinnen. De eerste reactie bij het zien van zo'n diertje, is meestal om het te pletten met een stuk wc-papier of een schoen. Dat doen we toch beter niet.

Ecosysteem

Spinnen zijn namelijk belangrijk voor ons ecosysteem. De achtpotigen zijn de meest efficiënte opruimers van insecten en vangen in hun web heel veel andere kleine beestjes, zoals muggen. Wanneer we alle spinnen doden, verbreken we het evenwicht in de natuur. Daarnaast komen bij ons geen gevaarlijke of giftige spinnen voor, dus is er geen reden om bang te zijn voor de dieren.

Beter voorkomen

Heb je de beestjes toch liever niet in huis? Zorg dan dat er weinig rommel in en rond je huis ligt. Daar verstoppen ze zich namelijk graag. Insecten worden ook aangetrokken tot licht. Een buitenlamp aan de gevel kan je dus beter alleen aanzetten als het echt nodig is. Heb je toch een spin ontdekt in je huis? Vang hem dan met een glas en een papiertje en zet hem buiten neer.