Dit is waarom buiten sporten zo goed voor je is

Dit is waarom buiten sporten zo goed voor je is

Sporten in je tuin of in het bos is goed voor je. Buitenlucht bevat namelijk meer zuurstof dan gewone lucht. Zo krijg je meer zuurstof in je bloed, en dat voedt dan weer al je organen en alle cellen in je lichaam. Als je veel lucht binnenkrijgt, kan je lichaam zich ook beter ontdoen van alle afvalstoffen. Daarnaast maak je ook vitamine D aan als je in de zon loopt. Dat is goed voor je botten en je metabolisme. En je valt er beter door in slaap.

'Gelukshormoon'

Volgens wetenschappelijk onderzoek is buiten lopen niet enkel goed voor je lijf, maar ook voor je mentale gezondheid. Proefpersonen die buiten sportten, hadden minder last van angstige en depressieve gevoelens. Ze voelden zich ook vrolijker en energieker. Groene landschappen verhogen ook je serotoninegehalte. Die neurotransmitter werkt kalmerend op onze stemming en onze emoties. Serotonine wordt ook wel het 'gelukshormoon' genoemd.

Alle zintuigen geprikkeld

Als je nog twijfelt om naar buiten te trekken voor je work-out, denk dan aan het geruis van de bomen en de geur van het bos. Al je zintuigen worden geprikkeld als je buiten loopt, en dat is een zaligheid voor buitensporters. Dat zorgt er dan weer voor dat je de handdoek minder snel in de ring gooit...dus waar wacht je nog op?