Dit vreemde boek gaat massaal over de toonbank in Italië, maar telt enkel maagdelijk witte pagina's

Dit vreemde boek gaat massaal over de toonbank in Italië, maar telt enkel maagdelijk witte pagina's

Al dagen staat het blanco boek 'Waarom Salvini vertrouwen, respect en bewondering verdient' bovenaan de verkooplijst van de Italiaanse Amazon-website. Dat alle pagina's helemaal leeg zijn, wil dus zeggen dat Matteo Salvini, de Italiaanse rechtspopulistische oppositieleider, volgens de auteur niets bewonderenswaardig verricht.

"Dit boek staat vol met blanco pagina's. Ondanks jaren van onderzoek konden we niets noemenswaardigs over dit onderwerp vinden, dus gebruik het gerust voor je eigen aantekeningen", aldus de beschrijving van het 110 pagina's tellende werk.

Wie is Salvini?

Matteo Salvini is de leider van de extreemrechtse oppositiepartij Lega en was voorheen minister van Binnenlandse Zaken in Italië. Hij staat bekend om zijn felle standpunten tegen migratie en heeft veel tegenstanders. Salvini werd al meermaals vervolgd wegens het onrechtmatig vasthouden van migranten op schepen voor de Italiaanse kust.

De auteur Alex Green, die politiek analist wordt genoemd, gebruikt waarschijnlijk een pseudoniem. Het zelf uitgegeven boek werd volgens Amazon al in februari vorig jaar gepubliceerd, maar krijgt nu aandacht in de Italiaanse media.

Het boek van 6,99 euro krijgt in de recensies gemiddeld 4,7 sterren. "Een lang en moeilijk boek, maar het was het waard", grapt iemand in de reacties. Anderen zijn er minder blij mee. "Ik heb het alleen gekocht om een slechte reactie te geven. Koop het niet!" schrijft een man die het boek beoordeelde met één ster.

Foto AFP / A. Pizzoli. 

Meest gelezen
 1. kristinathumb

  Ophef over outfit van tennisster op Wimbledon: «Zoiets noemen wij een beha» (foto)

 2. sarathumb

  Sarah Puttemans openhartig over relatie met Viktor Verhulst: «Ik heb het er lastig mee»

 3. charlottethumb

  Charlotte Vandermeersch openhartig over haar favoriete onenightstand: «Zo’n sensuele vrouw»

 4. nataliathumb

  Vrouw die Natalia online bedreigde, kent haar straf

 5. Edition numérique des abonnés

  Waarom we deze zomer massaal voor vierseizoensbanden kiezen